Як краще розрізати бісквіт холодним чи гарячим?

Легко ріжеться на рівні коржі тільки бісквіт, що добре охолонув.. Бісквітну основу для торта маленького діаметру рівно легше нарізати, ніж основу для торта великого діаметру.

Як тільки бісквіт охоло його необхідно загорнути в харчову плівку і залишити відпочивати на 6-8 годин. Зручно пекти бісквіт з вечора, а збирати торт вранці. Тільки за дотримання цих умов у Вас вийде правильно розрізати бісквіт. Якщо різати гарячий чи не настоявся бісквіт, він рватиметься і сильно кришиться.

Дуже важливий момент: гарячий бісквіт просочують холодним просоченням, а холодний бісквіт – Гарячої! Для світлих бісквітів вибирайте світлі за кольором просочення, інакше в розрізі тортик виглядатиме не дуже апетитно. Для шоколадних бісквітів підійдуть будь-які кольори.

Вам просто треба зрізати трохи верхівку, Буквально 0,5 см. Так корж буде рівний, і згодом вам знадобиться менше зусиль на вирівнювання. Якщо у вас утворюється величезний кратер при випіканні, закривайте форму зверху фольгою і знижуйте температуру випічки до 150-160°С. – Нерівно порізаний бісквіт на коржі.