Коли шкіра зі спини і ребер буде знята, вчепиться долонею за черевце так, щоб потягнути за шкіру і стягнути її, водночас витягуючи кишки з риби. В одній руці залишиться чиста риба (якщо є ікра – вона залишиться в рибі), в іншій – шкіра з нутрощами.
Користь в'яленої риби полягає не тільки в низькому калорійному вмісті, а й у багатому харчовому складі. У рибі містяться поліненасичені кислоти омега-3, які благотворно впливають на загальний стан здоров'я людини. В'ялена риба – страва, що готується за особливою технологією обробки сировини.
Як правильно чистити сушену рибу?
- Відриваємо грудні плавці (пір'їнки), ретельно смакуємо і наливаємо піффка
- Відриваємо голову і якщо рип великий, то вигризаємо те, що можна вигризти. …
- Відриваємо черевні плавці і смакуємо, насолоджуємося процесом, роблячи пару ковтків холодного пінного.