Як є осетра?

Осетрина дуже смачна відварена, парова або підсмажена на рожні у поєднанні з різноманітними соусами. З осетрів готують юшку, супи, солянки. Рибу запікають і фарширують, роблять із заливної та шашлик. Холодна відварена осетрина служить гарною закускою, яку подають з хріном або майонезом, а також додають салати.

З м'яса осетра готують смачні стейки, шашлик, котлети, відбивні, його коптять і смажать, візигу (хорду риби) сушать та подають до столу гурманам. Голови йдуть у царську юшку, а хрящі використовуються для бульйонів та заливного.

Смак осетра ніжний, витончений та приємний. І все ж найціннішою частиною осетра є чорна ікра. Недарма її називають "чорним золотом". Опис осетра відомий кожному гурману.

риби – так це відсутністю у нього кістяного скелета. Замість нього у осетра вздовж тіла проходить хрящ і хорда – візіга, яку перед приготуванням потрібно обов'язково видалити. Якщо візигу не видалити, то в процесі теплової обробки вона скрутить рибу зсередини — і осетр вийде весь кривий або перекручений.