Як є Бамію?

Бамія використовується у сирому, вареному, тушкованому, смаженому вигляді. Її додають у салати, супи, овочеве рагу, використовують як гарнір до м'яса, птиці та риби. При термічній обробці зі стручків бамії виділяється досить багато слизу. Цю властивість можна використовувати для приготування супів або багатокомпонентних овочевих страв.

на смак бамія нагадує щось середнє між кабачком та спаржею. В ідеалі її плоди мають бути трохи недозрілими. Стиглі овочі при термічній обробці виходять жорсткими і не такими смачними. Зверніть увагу на те, що плоди бамії вкриті волосками.

Щоб добре очистити бамію, добре додати лимонний сік та оцет у воду, в якій бланшируватимуть стручки. Бланшування відбувається при поміщенні бамії в киплячу воду на кілька хвилин – близько 2-5 хвилин. Бланшировану бамію можна зберігати в морозильній камері та використовувати для подальшого використання.