Як довго можна витримувати вино?

Традиційний термін витримки від 6 місяців до 1 року, але деякі виробники продовжують процес зберігання у бочках до 6 років.Nov 25, 2018

Витримане вино цінується вище, але переважна більшість винної продукції не витримується. Вважається, що 90% виробленого вина призначено для вживання протягом року, у 5–10 % виробленого у світі вина смак стає кращим через рік, і лише в 1% — через 5–10 років.

В цілому, як кажуть експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за його смак через 2-5 днів після відкриття. І зберігати його потрібно у прохолодному та темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки, залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.

Червоні сорти можна зберігати від 2 до 10 років. Колекційні напої допустимо тримати у льоху до 20 років и більше. Проте низька тривалість терміну зберігання червоного вина не є ознакою неякісності. Молоді сорти божоле потрібно вживати пізніше 4-6 місяців із дня виготовлення.