В якому горіху багато йоду?

Лідирує серед них кеш'ю, У них міститься 10 мкг на 100 грам продукту. Приблизно схожі значення мають арахіс, за ним йдуть волоські горіхи – 2,06 мкг на 100 г. Мигдаль та фундук також містять певну кількість йоду, 2,00 мкг на 100 г.

Кедрові та грецькі горіхи за змістом йоду значно перевищує більшість продуктів рослинного походження. Регулярне вживання горіхів – Хороший спосіб профілактики йододефіциту.

Морська капуста – справжній рекордсмен за змістом йоду нарівні з журавлиною – 300 мкг у 100 грамах, це більше добової норми вдвічі!

Йод у продуктах харчування: морські продукти – червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, пікша, морська сіль, молюски, сардини; йодована сіль; яловича печінка, яйця, молоко; цибуля, щавель, білокачанна капуста, морква (якщо вирощені на ґрунті, багатому йодом).