У чому різниця між пастою та спагетті?

В італійській мові пастою можна назвати будь-які вироби із тіста. Тільки якщо це не хліб та не випічка. Спагетті, тальятелле та равіолі, листи лазаньї і навіть смажені у фритюрі шматочки тіста називають пастою.14 ​​Mar 2020

Справа в тому, що в італійській мові терміном "пастаназивають виріб, отриманий шляхом виготовлення тіста на основі борошна з твердих сортів пшениці і води, розкоченого і розрізаного на частини різної форми і розміру, які в свою чергу вживаються в їжу після варіння у воді або бульйоні.

Макаронні вироби різної товщини, довжини та форми і стали називатися пастій. Паста – загальна назва для будь-яких виробів із тіста. Слово є калькою з італійської pasta (тісто, пиріг). Таким чином, будь-які макарони можна вважати пастою, але зовсім не всяка паста може називатися макаронами.

Паста – це італійська назва всіх макаронних виробів. І спагетті, і равіолі, і фарфалле. Всі види.