У чому п'ють соджу?

Що таке соджу Як сказано вище, міцність соджу далека від звичних горілчаних, тому й культура пиття цього напою дещо інша – його п'ють у чистому вигляді з маленьких скляних чарокпри цьому температура подачі близько 16-20°С.

Соджу розливається у невеликі скляні стоси. Звичайною закускою є страви з м'яса чи риби. Наливати зіджу прийнято двома руками. Наливати напій собі — поганий тон.

Що відрізняє від горілки, так це менша різкість смаку: фортеця зіджу все-таки вдвічі менше. Традиційно напій виготовляють із ферментованого рису чи пшениці. Для отримання деяких видів використовують картопля – це відлуння голодних років Корейської війни.

Соджу можна, можливо пити і в холодному, і в теплому вигляді, при цьому крига в напій не додають. Оскільки міцність напою невелика, його п'ють маленькими ковтками, але не можна доливати зіджупоки стопка не спорожніє. Важливий момент – подача напою: його не прийнято наливати собі.