У чому міститься багато калію?

Калію достатньо в таких продуктах: продукти з м'яса, багато круп, картопля в мундирі, висівки пшениці, зелений горошок і боби, паростки пшениці. Багато цих мікроелементів: у моркві, гарбузі, буряках, редьці, перці, капусті, огірку, авокадо. У зелені, а особливо багато у петрушці та шпинаті.

В якому фрукті найбільше калію — найбільше у бананах, куразі та чорносливі. Лідером за змістом калію серед овочів є картопля, але важливо приготувати її правильно.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КАЛІЮ:

Назва продуктуЗміст калію у 100грВідсоток добової потреби
Петрушка (зелень)800 мг32%
Шпинат (зелень)774 мг31%
Мигдаль748 мг30%
Горох (лущений)731 мг29%

•Jan 30, 2016

«Калій виводиться з організму при діареї та блювоті, через які виникає зневоднення. Іноді людина відчуває дуже виражену слабкість і навіть не може втримати кухоль з водою в руках. Імунна система послаблюється, стає сприйнятливою до вірусних та інфекційних захворювань», – пояснює фахівець.