Скільки разів можна переплавляти мило?

Ви можете це робити необмежену кількість разів. Важливо не допускати втрати вологи в процесі плавлення, оскільки це спричиняє порушення збалансованості складу мила. Тому завжди накривайте мильну основу у процесі плавлення.

Якщо мило зовсім не вийшло, можете його переплавити, але якщо пройшло з моменту виготовлення 1-2 діб. Краще старі шматки розрізати на дрібні шматочки і вплавляти в інше мило. Виходить гарно. Коли ви додаєте аромат, барвник, намагайтеся заважати акуратно, не заносячи бульбашки повітря в основу.

Можна, можливо, але при нагріванні втрачається частина вологи та аромати змішуються. Після двох-трьох нагрівань бажано додати трохи води для компенсації.

Залишки невдалого лужного мила, невеликі шматочки старого милка з основи, дитяче, все можна, можливо розтопити і залити у форми новий привабливий брусочок.