Скільки перетравлюється у шлунку мандарин?

Мандарини перетравлюються в організмі людини до двох годин. Ці цитрусові — добрий спосіб профілактики авітамінозу в період міжсезоння, але переїдати його не можна, особливо через велику кількість фруктози у складі.

Ягоди та фрукти: Ягоди, кавун засвоюються 20 хвилин. Диня, виноград, цитрусові та інші соковиті фрукти – 30 хвилин. Яблука, груші, вишня, черешня, персики, абрикоси та інші фрукти перетравлюються 40 хвилин.

Наприклад, фрукти проходять у кишечник із шлунка вже через 40–45 хвилин. У деяких ситуаціях можуть за 35–40 хвилин. До другої категорії можна віднести: овочі, зелень, молочна продукція за винятком сиру та твердого сиру, проростки, замочені горіхи та насіння, всі сухофрукти.