Скільки можна пити відвар із шипшини?

Норма на день: Для дітей від 4 років – одна склянка на добу, дорослі – дві склянки на добу.

Важливо пам'ятати, що у 15 ягідках шипшини міститься добова норма вітаміну С та перевищувати її не варто. Тому, з метою профілактики достатньо вживати по півсклянки відвару 3 десь у день, якщо лікарем не рекомендовано інше.

Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

З усіх корисних компонентів шипшини найбільше у ньому міститься аскорбінової кислоти. Не завжди позитивно позначається роботі органів та його систем. Шипшина дратує слизову оболонку шлунка, тому людям із хворобами ШКТ він протипоказаний. Людям із гастритом вживання плодів треба звести до мінімуму.