Скільки фруктози можна їсти за день?

Добова норма фруктози для здорової людини складає порядку 30-40 г. Така кількість можна порівняти з 200 г шоколаду, 80 г меду або п'ятьма яблуками. Для переробки фруктози не потрібний інсулін – він не контролює її рівень у крові.Aug 13, 2021

Практично, ніякі інші клітини людського організму не можуть більше використовувати. фруктозу. У клітинах печінки фруктоза перетворюється безпосередньо на вільні жирні кислоти (жир), що може призвести до ожиріння і розвитку серцево-судинних захворювань.

Фруктоза менш калорійна, ніж цукор, тому від неї не видужуєш Фруктоза і цукроза – два типи цукру, які містять майже однакову кількість калорій на грам – 399 та 398 ккал у 100 грамах відповідно. Але фруктоза вдвічі солодше цукруТому для надання солодкого смаку її треба вдвічі менше.

Фруктоза шкідливіша. Під час її переробки підвищується навантаження на печінку. Вважається що фруктоза пригнічує здатність печінки правильно засвоювати жир. «Перебір» фруктози спричиняє метаболічний синдром, ожиріння печінки, діабет 2 типу.