Скільки днів солити щуку для в'ялення?

Налити тузлук або розсіл, помістити туди рибу і зверху присипати сухою сіллю (коли риба почне виступати). Просол повинен тривати 5 – 7 діб. Просолена риба має бути з ущільненою спинкою та темно-сірим м'ясом. Солону щуку потрібно промити в прісній воді, очистивши від слизу та солі.4 Apr 2017

Ставимо засолену щуку у холодильник на 2-3 дні. Через 3 дні зливаємо тузлук, що утворився на дні контейнера. Зайву засолювальну суміш можна вимити.

Через 3-5 діб, залежно від розміру щуки та погодних умовах (при високій температурі термін посолу менший) дістаємо та нанизуємо на шпагат (мотузку, дріт) через очі спинками в один бік. Нажививши відповідну кількість вішаємо на відкритому повітрі (краще в тіні, з вечірнім та ранковим освітленням сонця).

Просто випатрайте щукуЗробіть надріз уздовж хребта, засипте всередину великої солі, покладіть в каструлю, і знову обсипте сіллю. Тепер рибці потрібно добре просолитися. Накрийте кришкою каструлю, поставте її в холодильник, і нехай постоїть 3-4 дні.