Скільки часу вино має подихати?

А щодо «подихати» — так, вино під гвинтом не дихає, але більшості вин, які ми зазвичай п'ємо, буде достатньо 10-15 хвилин у відкритому вигляді та ще пари хвилин у келиху, щоб упоратися з наслідками герметичного існування

Дати провину «подихати» – Простий процес витримки вина на повітрі протягом певного періоду часу перед подачею на стіл. Згідно з Mental Floss, ідея про «дихання» вина з'явилася через додавання в напій сірки. Сірка дозволяє провину довше зберігатися, але у великих кількостях вона надає напою неприємного аромату.

Хороші можливості витримки мають вина, Вироблені з наступних сортів винограду – шардоне (2-6 років), рислінг (2-30 років), фурмінт (3-25 років), каберне-совіньйон (4-20 років), мерло (2-10 років), неббіоло (4-20 років), піно-нуар (2-8 років), санджовезе (2-8 років), сиру (4-16 років), кадарка (3-7 років), сапераві (3-10 років), . ..

Мета дії – насичення вина киснем та видалення осаду. Тим не менш, майже кожне вино покращиться після деякої аерації, чи то в графині, чи завдяки швидкому обертанню в келиху.