Скільки часу бродить брага самогону?

На хлібопекарських дріжджах продукт буде готовим за 5-7 днів. На сухих дріжджах Брага із цукор блукає 5-6 діб. Але цей час може відрізнятися залежно від температури та наявності підживлення. На спиртових штамах буде готова до перегонки за 4-5 діб.

Щоб визначити готовність брагидостатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Якщо помістити брагу в самогонний апарат раніше за термін її готовності, то частина цукру просто пропаде, і загальна кількість самогону зменшиться. Якщо ж перетримати брагу, то вона скисне, і якість напою помітно погіршиться.

Готовність цукрово-дріжджовий браги варіюється в сильно розтяжному інтервалі 4-15 діб. на процес наполягання впливають багато факторів: температура, вологість, вид та якість сировини, співвідношення. Найдовше наполягає брага на винограді до 3 місяців, найменший термін пшениці 3 діб.