Що впливає на міцність пива?

При варінні домашнього пива можна підвищити повнотілість наступними прийомами:

  1. Застосування карамелізованого чи смаженого солоду. …
  2. Добавка нескладеної зернової сировини. …
  3. Підвищення температури затирання. …
  4. Використання штаму дріжджів з низьким ступенем зброджування.

28-Окт-2020

густина пива і води виражається у значенні вище 1. І чим воно більше, тим міцніше напій. Щільність завжди вимірюється двічі – перед бродінням у початковому суслі та після ферментації. Деякі сорти виготовляються із концентрованого сусла з високою початковою щільністю.

Щоб зробити пиво міцніше, пивовари використовують різні хитрощі: додають шампанські дріжджі (нетрадиційний спосіб) або заморожують пиво з метою відокремити воду від спирту (температура кристалізації рідин різна) і так підвищити фортеця напою (традиційний метод).