Що входить до складу яблук?

Корисне яблуко містить: вода – 80-90%; клітковина – 0,6%; цукор – 5-15%; каротин; пектин – 0,27%; крохмаль – 0,9%; фолієва та органічні кислоти; вітаміни – А, В1, В2, В3, С, Е, Р, РР, К; мікроелементи – натрій, фосфор, калій, сірка, мідь, цинк, кальцій, алюміній, фтор, хром, залізо, магній, молібден, нікель, бор, …Aug 19, 2020

У яблуках містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР та Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій та цинк. У сукупності вони надають нам життєвих сил, допомагають справлятися зі стресовими ситуаціями, покращують роботу мозку та зміцнюють серцево-судинну систему.

Через високу кількість винної кислоти та клітковини необмежене вживання яблук може спровокувати нудоту та гастрит. Дієтологи рекомендують є не більше 2-3 яблук в день.

У плані поживної цінності немає жодної різниці, в який час доби ви будете є яблука. У той же час вранці вживати натщесерце ці фрукти фахівці не радять, оскільки вони можуть створити зайве навантаження на кишечник, через що у людини виникнуть болі в животі, здуття, діарея та інші неприємні симптоми.