Що таке просік і як його пити?

Просікко (Prosecco) – це, мабуть, одне з найвідоміших вин Італії. Це сухе ігристе вино можна назвати універсальним, так як воно ідеально підходить як аперитив, так і як супровід вечері, при чому, не обов'язково тільки урочистого.

Тому пляшку Просікко краще не зберігати «про запас». Італійське ігристе вино п'ють добре охолодженим – 6-8 °С. Його можна подавати і до, і після їжі – все залежить від ваших уподобань. Робіть маленькі ковтки, щоб «відчути» кожну ноту хитромудрого купажу.

"А от просік подобається всім. Воно недороге, легке, і до нього можна додавати різні смачні домішки типу сиропів", – додає жінка. Універсальність просік як окремого напою та складової коктейлів сприяє ще більшій його популярності.

Для виробництва шампанського використовується виноград Шардоне, Піно нуар та Піно менье. Основною сировиною для італійського ігристого служить виноград Глера (відомий також як Просікко). Просікко виготовляється прискореним "танковим" методом. Шампанське виробляється складнішим, традиційним методом шампенуазу.