Що таке кулінарні вершки?

Кулінарні тваринно-рослинні вершки без смакових добавок із вершковим смаком, що мають тривалий термін зберігання, з жирністю 34%. Використовуються в кулінарії, а також для приготування збитих вершків у кондитерському виробництві.

Кулінарні вершки Універсальні. Вони не містять підсолоджувачів і їх можна додавати до других страв, але якщо вам необхідно використовувати для рецепту десерту кондитерські вершки, а під рукою немає таких, можете використовувати кулінарні вершки, додавши цукрову пудру

Вершки 23% жиру та вище відносяться до кулінарних. Вони мають густу текстуру та підходять для приготування щільних соусів, заправок, підлив. Такі вершки можна використовувати як загусник. У їх складі вже достатньо жирів, які перешкоджатимуть активному руху молекул води і згущуватимуть рідину.

Для кави оптимальними вважаються вершки із жирністю 10%. Більш жирні вершки можуть погано розчинитися в гарячому напої та плавати непривабливими грудочками. Для збивання краще всього віддати перевагу вершкам з жирністю не менше 35%. Для приготування пюре чи соусів купуйте вершки із жирністю від 15 до 30%.