Що таке цитрон для шашлику?

Чабер сушений (названий також чубриця, кондарі, цитрон) – запашна перцева трава, яка служить як добавка до багатьох страв. Чабер має сильний аромат і пекучий смак. . Приправу цитрон відмінно підходить до м'яса, риби, супів, страв з бобових. Його додають для виготовлення соусів, маринадів, заправок.

Опис Цитрон – ароматна трава, яку додають під час приготування різних страв. Вона має гіркоту чорного перцю та яскравий, пряний аромат. Її вибирають для страв із риби, овочів та м'яса.

Активно використовується в абхазькій, вірменській, грузинській та узбецькій кухні, де відповідно носить назви ацибру, цитрон, кондарі та джамбуль. У багатьох національних кухнях широко застосовується для засолювання та маринування овочів.

Чабер традиційно використовують для страв із стручкових, це класична приправа до супу із квасолі. Їм також приправляють деякі салати, гриби, кролятину, шинку, сири, маринади. Рослина є ще й одним із компонентів змішаних приправ, такий, наприклад, як "болгарський" чабер".