Що таке білий винний оцет?

Білий винний оцет (White Wine Vinegar) оцет із білого вина. Зазвичай він має трохи більш солодкуватий і м'який смак, ніж його червоний побратим, але в цілому ці два оцти абсолютно взаємозамінні.

Винний оцет буває білий та червоний. Класичний червоний винний оцет роблять з вин на основі винограду каберне, мерло та мальбек. Білий винний оцет отримують з білих сухих вин. Він вважається легшим за смаком, ніж червоний і за ціною він найчастіше дешевше червоного.

По-третє, у кулінарії винний оцет можна, можливо замінити вином. Але якщо оцет потрібен для розведення соди, то краще замінити його пекарським порошком (розпушувачем тіста). По-четверте, винний оцет може бути замінений виноградним, яблучним чи будь-яким іншим соком.

Білий винний оцет є одним з основних інгредієнтів нашої кухні та використовується при приготуванні соусів, маринадів, а також для заправки салатів, риби та м'яса. Він використовується не лише для заправки салату, а й збагачує смак багатьох страв.