Що робити з відкритими мідіями?

Усі екземпляри з відкритими стулками або слідами пошкоджень викиньте, вони можуть бути зіпсованими. Якщо сумніваєтеся, покладіть мідії у воду. Готувати можна лише ті, що опустяться на дно. Промийте мідії під проточною водою.Jul 21, 2020

Зазвичай у цих мідій усередині чудове м'ясо, але іноді — досить рідко — це засмічені молюски: вони набрали в собі надто багато піску та мулу та подавилися. І ресторатори, які дотримуються цієї точки зору, радять не є мідій, що не розкрилися, щоб не забруднювати всім цим їжу».

Щоб перевірити, наскільки мідії свіжі, потрібно на кілька годин покласти в воду. Потім, що відкрилися або зовсім відкриті – викинути, оскільки тільки якщо стулки раковини щільно зімкнуті, у свіжості молюска можна, можливо не сумніватися.

Фахівці стверджують, що добрі мідії повинні пахнути тільки морем, а якщо є сторонні запахи або неприємний душок, значить, продукт зіпсований. Стулки раковин молюсків повинні бути щільно закриті. Якісні заморожені мідії зазвичай мають світло-жовтий колір, без тріщин на поверхні льоду.