Що підходить до сиру?

До сирів подають свіжий білий хліб, житній хліб та крекери. Але обережно із пропорціями: смак сиру не повинен заглушатися смаком хліба. Тверді сири додають також у супи, пасту, в омлети, яєчню та пироги. Він чудово згущує соуси, прекрасний у розплавленому стані (фондю), гармонійно доповнює м'ясні та овочеві страви.

З чим подають сири На сирній тарілці завжди доречні виноград та інжир, горіхи. Особливий смак та аромат сирів чудово розкриє квітковий мед. Доречно подати до сирів кілька видів хліба – крекери, чіабатту, багет, зерновий хліб із сухофруктами.

Сир і вершкове масло також не краще поєднання, оскільки жир пригнічує виділення відповідних шлункових соків необхідних засвоєння білків які у сирі. Присутність жиру у шлунку зменшує виробництво травного соку. М'ясо та сир не рекомендується вживати в один прийом їжі.