Стопка Застосовують для високо-градусних напоїв: горілки, шотів, які п'ють залпом. Стопки для горілки місткістю 40 – 100 мл, а ось шоти – 45 мл.
Коктейльна чарка – Для мартіні з оливкою, підійде і для коктейлів з льодом. Склянку хайбол знають практично всі – його використовують для безалкогольних напоїв, холодних пуншів, крушонів. Склянки тумблер і олд-фешн придумані для аперитивів і подачі міцних напоїв з льодом — ромом або віскі.
Горілку краще пити з 50-ти грамових чарок залпом. Спочатку потрібно глибоко видихнути, потім зробити ковток наступного вдиху. Після цього знову глибоко видихнути, позбавляючись пари спирту, і піднести до носа шматочок ароматного хліба щоб «занюхати» випите.
До слабоалкогольних напоїв відносяться
- виноградне вино;
- вермути;
- лікери;
- мартіні;
- пиво;
- пунш;
- коктейлі;
- фізи;