Що можна отримати із глюкози?

Глюкоза використовується в медицині як зміцнююча та протишокова речовина. Вона знаходить застосування як підсолоджувач у харчовій промисловості. Також із глюкози отримують етиловий спирт, молочну кислоту, аскорбінову кислоту (вітамін C), лимонну кислоту, сорбіт та інші корисні речовини.

Глюкоза застосовується як регулятор солодкого смаку напоїв, що виготовляються на основі концентрованих соків, і у виробництві порошкових і газованих напоїв. У м'ясній промисловості є інгредієнтом заливальних розсолів для шинки.

Глюкоза та її похідні служать попередниками для синтезу рослинної клітинної стінки, нуклеотидів, коферментів та багатьох інших життєво важливих метаболітів.

Продукти, де найбільше міститься глюкози, Перераховані нижче: цукор; солодощі; пшеничний хліб; виноград; дині, банани; боби, квасоля; капуста; морква. Особливий випадок Список продуктівде міститься глюкоза, можна сміливо починати з картоплі, кукурудзи.