Набір продуктів: Хліб та хлібні вироби: хліб, переважно житній, висівковий, цільнозерновий. Супи переважно на овочевому відварі; на слабкому м'ясному та рибному бульйоні 1-2 рази на тиждень. Страви з м'яса та птиці (яловичини, телятини, нежирної свинини, птиці, кролика) у відвареному та заливному вигляді.
Продукти, що знижують рівень цукру в крові
- Овочі та зелень
- Фрукти та ягоди
- Риба та морепродукти
- Бобові
- М'ясо, птиця та субпродукти
- Рекомендовані продукти
Shaw. 26, 1440 AH
10 продуктів, які не підвищують рівень цукру в крові
- Зазвичай після їжі рівень цукру у крові зростає, але продукти з низьким глікемічним індексом не підвищують цукру в крові, а також допомагають уникнути його стрибків. …
- Авокадо. …
- Риба з омега-3 жирними кислотами. …
- Часник. …
- Яблучний оцет. …
- Капуста та листова зелень.
Нерекомендовані фрукти Людям із цукровим діабетом 2 типу слід уникати вживання великої кількості (понад 400 г на добу) фруктів з високим глікемічним індексом (банани, диня, дуже стиглі груші та сливи), а також зацукрованих фруктів та цукатів, які містять дуже багато цукру та мають високу калорійність.