Що можна додати до компоту для смаку?

У готові компоти для аромату та смаку можна додавати вино, фруктові соки, прянощі – корицю, гвоздику, мелісу, м'яту, мускатний горіх, ваніль. Спеції додають за хвилину до готовності компоту.

Заради витонченого аромату та смаку у свіжі компоти додають червоне вино або мед, кладуть прянощі (корицю, гвоздику, запашний перець, ваніль, мускатний горіх), а також лимонну цедру та пелюстки троянд. На стіл компоти подають охолодженими, викладаючи фрукти та ягоди у невеликі вазочки.

компот з ягід і фруктів, що швидко розварюються (персик, абрикос) варити після закипання 5-7 хв, а компот із фруктів (яблука, сливи) варити 10-15 хв. цукор додавати тільки те ок того як компот знято з вогню.

У воду додають цукор та фрукти чи ягоди, дивлячись, який напій робиться. Потім цю справу доводять до кипіння і кип'ятять близько 5 хвилин і остуджують, після чого його можна вживати. То є, один раз нагріли і одного разу остудили. Компоти варять із фруктів та ягід, причому, як із свіжих, так і із заморожених чи сушених.