Що міститься у вареній яловичині?

Вітаміни та мінерали у вареній яловичині: натрій – 84% від добової норми; вітамін PP – 44%; фосфор – 23%; залізо – 8,3%; вітамін В2 – 8,9%; магній – 7,8%; вітамін В1 – 3,3%; кальцій – 3%.

Свіже м'ясо має цінний хімічний склад, але теплова обробка руйнує значну частину вітамінів та мінералів. Але у відвареній яловичині зберігаються вітаміни групи В, залізо, важливі амінокислоти та цинк. Продукт є також джерелом високоякісного білка тваринного походження.

Яловичина займає лідируючу позицію за вмістом білків (20%) та останні місця – за кількістю жирів. Також у її складі є вітаміни Е та Н, всі вітаміни групи В, амінокислоти, фермент бета-аланін, олеїнова кислота, пурини, мікро- та макроелементи (особливо багато заліза).

В ній містяться: легко засвоюваний білок, який є кращим будівельним матеріалом для тканин, вітамін А допомагає зміцнити м'язи очей, фосфор і кальцій стануть у нагоді, щоб уникнути рахіту. До того ж висока поживність парної яловичини допомагає швидко і правильно нагодувати «малоїжок».