Що краще пити чай чи каву?

Кілька чашок кави на день знижують ризик розвитку діабету та захищають серце. Чай містить антиоксиданти, що перешкоджають розвитку ракових хвороб. Таким чином, за обраними критеріями можна зробити висновок, що каву краще вживати у першій половині дня і не більше двох чашок на день. Чаєм краще завершувати день.Jan 19, 2018

Ранкова чашка чаю може підбадьорити майже так само ефективно, як кава: у міцному чорному чаї міститься в середньому від 45 до 55 мг кофеїну (на 100 г напою), а в зеленому – від 15 до 30 мг. Для порівняння: у кава – Від 50 мг (арабіка) до 100 мг (робусту). А корисних властивостей у чаю анітрохи не менше.

Обидва напої, як видається, не дуже надійно захищають серце. Втім, існують певні свідчення на користь того, кава краще оберігає серце, в той час як чай, виявляється, дещо краще захищає від ризику розвитку ракових захворювань – можливо, завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому.

Вміст кофеїну в чаї набагато нижчий – від 20 до 50 міліграмів на 100 мілілітрів. При вживанні чашки кава кофеїн подіє швидше, при вживанні чашки чаю ефект буде більш тривалим. Алкалоїд, що міститься в чаї, пов'язаний із дубильними речовинами, і тому засвоюється організмом повільніше.