Що краще гусячі чи курячі яйця?

Смак гусячих яєць більш насичений, ніж курячих. Але в ароматності та жирності вони значно поступаються качиним яйцям. Гусячі яйця можна відварити або використовувати у печених стравах, а також у овочевих запіканках. Гусячі яйця є дуже поживним та цінним продуктом.

Куряче і перепелине яйце є більш дієтичним продуктом: куряче – Калорійність 162, перепелине – 158 кКал. Зміст протеїну найбільший у гусей – 14%. На другому місці – качки (13.7 %), на третьому – перепели та кури (13.1 та 12.8 % відповідно). Лідерами за вмістом вуглеводів є гуси та качки (1.2 %).

Найбільші яйця позначаються літерами.

  • Найдрібніші важать від 35 до 44,9 г – 3-тя категорія (3).
  • Більше важать від 45 до 54,9 г – 2-а категорія (2).
  • Ще більший – від 55 до 64,9 г – 1-а категорія (1).
  • Дуже великі яйця – Від 65 до 74,9 г – добірні (О).
  • До вищої (В) категорії відносять яйця вагою понад 75 г.

Oct 9, 2020

У ході дослідження вчені проаналізували яйця гусей, курей, перепелів та качок. Встановлено, що за кількістю амінокислоти яєчні білки вказаних пернатих майже однакові. Однак курячі та перепелині яйця є найкориснішими, оскільки вони більш калорійні.