Що корисніше дині чи кавуни?

Якщо брати до уваги калорійність, то тут перемагає кавун. Адже на 100 г кавуна припадає лише 25 ккал, а дині – 35 ккал. Однак у дині вищий вміст клітковини, яка важлива для стабільної роботи кишечника, а також стабілізує рівень холестерину в крові та очищує організм.

Диня – відмінне джерело калію, вітаміну А та вітаміну С. У дині на 353% більше вітаміну С, ніж у кавуні: в кавуні міститься 8,1 мг вітаміну С на 100 г, а в дині – 36,7 мг вітаміну С. Вітаміну А в дині на 504% більше, ніж у дині кавуні: в кавуні міститься 28 мкг вітаміну А на 100 г, а дині – 169 мкг вітаміну А.

Вона корисна при паралічах, викривленні обличчя, епілепсії, головний біль. Також при мігрені, суглобових болях, подагрі, радикуліті. Допомагає вона при кашлі, бронхіальній астмі, водянці, чорній жовтяниці, геморої, дробить каміння сечового міхура та нирок, жене сечу та місячні.

Не рекомендується вона і для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при панкреатиті, виразці чи гастриті, оскільки сік дині може дратувати стінки шлунка. "Також диня протипоказана пацієнтам із цукровим діабетом.