Що буде з пивом після заморожування?

Пити розморожене пиво можна, але найчастіше гидко – смак змінюється, напій перестає пінитися, випаде неприємний протеїновий осад і майже повністю виходить вуглекислий газ. У скляної пляшки може вибити кришку (при замерзанні вода, що входить до складу пива, збільшується в обсязі), відірвати шийку або дно.May 22, 2017

Чому небажано повністю заморожувати пиво? Пивна банка чи пляшка може луснути. За кілька годин у морозильною камері пиво замерзне, і додатковий тиск, що створюється у пляшці, може призвести до зриву кришки або, що ще гірше, до поломки самої пляшки.

Але більшість сортів пива добре зберігаються і при температурі 10 – 12,8 ° C та вологості повітря – до 85%. У багатьох країнах Азії, в Австралії пивна культура на низькому рівні, тут усі сорти пива зберігаються при низькі температури.

Найкраще зберігати цей напій за температури приблизно +1 °C. Не можна тримати його у приміщенні, де дуже спекотно. Чим тепліше, тим швидше зіпсується пиво.