Що буде, якщо пити сік буряків?

Свіжовитий буряковий сік може викликати блювання, розлад шлунка та запаморочення. Його не можна вживати в їжу відразу після приготування, потрібно почекати дві години, поки вилетять ефірні олії. Також його не можна пити надто багато одразу. Починати пити буряковий сік потрібно поступово.

Буряковий сік багатий антиоксидантами, вітамінами та мінералами. Він містить вітаміни групи B, вітамін С, флавоноїди, залізо та значну кількість нітратів. Продукт збільшує в організмі рівень оксиду азоту, який, серед іншого, посилює скорочення м'язів, покращує працездатність та спортивні результати.

Дотримуватись дозування – надмірна кількість мікроелементів теж небезпечна. До того ж сирий буряковий сік відразу після приготування пити не можна, тому що він містить подразнюючі шлунково-кишковий тракт речовини, і може викликати спазм кровоносних судин.

Для здорового організму нормою вважається 200-300 мл бурякового соку на добу, що вживаються не за раз, а за 3-5 прийомів. Будь-які свіжі соки з овочів радять пити на порожній шлунок за 20 хвилин до їжі. Проводимо лікування буряковим соком.