Навіщо застосовують гірчицю?

Гірчиця добре поєднується з м'ясними стравами та сиром, її додають у салати, бутерброди, гамбургери та хот-доги. Як інгредієнт гірчиця використовується при приготуванні багатьох соусів, супів та маринадів. Гірчиця широко застосовується у багатьох національних кухнях.

Приправа гірчиця використовується для приготування майонезу, сирних та інших соусів. Використання: Цілісні горошини використовуються у консервуванні та маринуванні, для додання гостроти різним гарнірам та супам. Молоте насіння використовують як суха приправа або соус (гірчиця).

Гірчиця корисна для травлення, рекомендується при запорах та млявості кишечника. Також гірчиця є відмінним профілактичним засобом проти простудних захворюваньУ холодну та сиру погоду вона викличе приплив крові до шкіри та зігріє її – на цьому заснований лікувальний ефект гірчичників.

Гірчичний порошок – відмінна спеція для різних страв. додають у перші страви, використовують для приготування соусів, а також у консервуванні для маринаду. Також він незамінний у деяких рецептах засолювання або копчення м'яса та риби.