Навіщо випічку змащують яйцем?

Яйце змащують для рум'яності та блиску. Промазка нижнього шару пирога не дасть просочитися рідини від начинки та тісто не розмокне. Яєчне мастило допомагає скріпити краї випічки з листкового тіста.

Навіщо необхідно змащування Яйце використовується, щоб досягти бажаної рум'яності та блискучої поверхні. Якщо промазати нижній шар пиріжків, то це затримає начинку всередині і не дасть розмокнути і розвалиться тісту. Яєчна суміш відмінно фіксує краї листкових пирогів.

Навіщо тісто змащують яєчним жовтком? Це покращує зовнішній вигляд готового виробу та надає йому красивого золотистого кольору. Іноді яйце використовується як клей, щоб прикрасити коровай або пиріг декоративними елементами із тіста.

Чим змастити випічку перед духовкою Яйцем, трохи збитим вилкою. Або тільки білком/жовтком: при змащуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум'янішою і надає блиску. Рослинним або вершковим маслом.