Навіщо в сир додають хлористий кальцій?

Насправді, хлористий кальцій або хлорид кальцію – це хімічна харчова добавка Е509, яка використовується при виробництві сиру, сирів та багатьох інших продуктів. як емульгатор (затверджувач). За допомогою хлористого кальцію виробник суттєво економить на кількості молока.

Хлористий кальцій ще називають затверджувачем. При пастеризації молока частина кальцію випадає в осад. Для його заміщення у молоко додають хлорид кальцію. При пастеризації молока через втрату кальцію погіршується якість сирного згустку та щільність майбутнього сиру.

Хлористий кальцій підвищує сичужну згортання молока, скорочує час згортання і збільшує щільність згустку, що вийшов. Дозволяє уникнути утворення неміцного згустку, який може вийти через низький вміст кальцію в молоці.

Харчовий хлористий кальцій рекомендується додаватиякщо ви використовуєте для виготовлення сиру пастеризоване молоко. Це потрібно робити тому, що під час пастеризації кальцій перетворюється на нерозчинну форму і може брати участь у освіті згустку.