Навіщо треба їсти курагу?

Курага, на відміну від абрикосів, містить багато клітковини (88% добової норми 100 г), а це сприяє правильному травленню та чудовій роботі кишечника. Дослідження кажуть, що здоровий мікробіом кишечника здатний знизити ризик ожиріння, а клітковина підтримує належний рівень холестерину та цукру в крові.

Курага допомагає боротися з наслідками стресу та синдромом хронічної втоми, покращує пам'ять. Маючи м'який проносний ефект, сушені абрикоси нормалізують роботу кишечника, сприяють виведенню з організму шлаків і токсинів.

Для жінок Курага – криниця вітамінів, цінних кислот, мінералів. Вона обов'язково повинна бути у харчуванні жінокпланування вагітності. Та й під час виношування дитини продукт украй необхідний. Він профілактує анемію та запори, підтримує здоров'я жінкизабезпечує корисними речовинами.

Як правильно вживати курагу Після замочування та промивання курагу можна подавати на стіл як корисний десерт або перекус, додавати в різні страви, готувати з неї компоти, киселі та ін. Бажано обійтися без термічної обробки, що руйнує частину корисних речовин.