Навіщо потрібен ксиліт?

Ксіліт (або ксилітол) натуральний замінник цукру з корисними для зубів та ясен властивостями.. Він не має побічних ефектів, як у звичайного цукру або його штучних замінників. При заміні цукру на ксиліт він стабілізує рівень інсуліну та зміцнює загальне здоров'я.6 days ago

Ксіліт як замінник цукру За калорійністю ксиліт близький до цукру (2,43 ккал/г у ксиліту і 3,8 ккал/г у цукру), за насолодою близький до сахарози, але біологічної цінності не має. Застосовується в харчовій промисловості, наприклад замість цукру у виробництві жувальних гумок та кондитерських виробів для хворих на діабет.

Ксіліт скорочує кількість та активність бактерій і при цьому має низький глікемічний індекс. Льодяники рекомендується вживати людям зі схильністю до утворення зубного нальоту, карієсу, нальоту мовою та неприємного присмаку у роті.

На відміну від інших природних або синтетичних підсолоджувачів, ксиліт корисний для здоров'я зубів: він благотворно впливає на зубну емаль, тому що не засвоюється бактеріями, що викликають карієс, тому зменшує їх кількість, відновлює кислотно-лужний баланс та нормальну мікрофлору в ротовій порожнині.