Навіщо корисний проса?

Пшоно забезпечує швидке загоєння ран та переломів. Його рекомендують вживати хворим на псоріаз. Свіже зерно проса застосовують при ожирінні, порушення обміну речовин, хворобах печінки, онкології.

Із зерна проса отримують крупу (пшоно) і борошно, виробляють солод і спирт, для корми худоби використовують зерно, лушпиння, мучель і солому.

Екстракт проса відновлює структуру волосся, збільшує активність клітин волосяного фолікула, прискорюючи ріст пасм, покращує стан, надаючи сили і блиску.

З зерен пшона варять пшоняну кашу, а також подрібнюють їх у борошно, яке застосовують для приготування хліба та різної випічки. У багатьох східних країнах з пшона готують мамалигу (круто заварену кашу), яку ріжуть ниткою та їдять із солоним сиром. Плюс, з просо роблять квас та інші слабоалкогольні напої.