Навіщо і як використовується мідь у самогоні?

Основною перевагою, яку приписують мідним самогонним апаратам поціновувачі благородного алкоголю, є здатність міді вбирати оксид сірки, що виділяється в процесі самогоноваріння. Мідь повністю оберігає самогон від специфічного неприємного запаху, зумовленого сивушними оліями.

Традиційно для виробництва самогонних апаратів у всьому світі використовується мідь. Вона має низку властивостей, якими обділені всі інші метали. Насамперед, мідь почали використовувати для виготовлення перегінних кубів через її ковкість, корозійну стійкість і високу теплопровідність.

Практичне застосування міді у самогоноваренні Найчастіше з'являються дуже шкідливі домішки. Мідь у колонах та самогонних апаратах припустимо використовувати тільки на тих ділянках, де спиртові пари піднімаються нагору, а всі утворені оксиди змиваються флегмою назад у перегінний куб.

Сухопарник має бути мідним. Мідь пов'язує жирні кислоти та адсорбує сполуки сірки, що викликають неприємний запах продукту та небажаний мильний присмак. Перегонка самогону з сухопарником з міді робить дистилят більш ароматним та смачним.