Коли потрібно солити картоплю пюре?

Коли солити картопля пюре Картоплю для пюре варять у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. Дуже важливо не пересолити блюдо, оскільки це не можна виправити. У разі потреби краще присолити пюре до смаку при додаванні молока.

Через 5-10 хвилин після закипання солимо картоплю. Сіль взаємодіє з крохмалем та ущільнює структуру картоплі. Тому картоплю для пюре краще солити у середині приготування.

Солити треба не відразу після закипання води, як багато господині роблять, а хвилин через 7-10 після закипання. Солона вода збільшує час приготування та стає причиною жорсткості картоплі. Щоб визначити, скільки солі потрібно, Досить спробувати воду, попередньо розмішавши її після додавання солі.

Коли солити варена картопля? Варену картоплю потрібно солити відразу після закипання води.