Де зберігати консерви у квартирі?

Квашені та солоні овочі та фрукти повинні зберігатися при температурі від 0 до 4 градусів, тому їх часто зберігають у холодильнику. М'ясні консерви, гриби або подібні продукти слід зберігати за 3-8 градусів. Будь-яку консервацію категорично заборонено зберігати при мінусовій температурі.

Найкраще відправляти консерви на зберігання в коробках або ящиках у сухе та прохолодне приміщення. Правильно, якщо на виробництві консерви у жерстяних банках змащують технічним вазеліном. Вдома його не можна витирати, він береже тару від корозії.

Що зберігати без холодильника? Консерви (Овочеві, фруктові, м'ясні, рибні, джеми, варення). Обов'язково перед покупкою зверніть увагу на термін придатності та цілісність упаковки.

Дотримання рецептури, ретельна стерилізація та герметичність банок дозволяє зберігати овочеву консервацію за кімнатної температури (До 15 ° С). Додаткові умови для тривалого зберігання – сухе приміщення, розташування далеко від кухонної плити та джерел тепла.