Де перетравлюється клітковина у людини?

Розчинна клітковина легко розчиняється у воді та розпадається на гелеподібну речовину в товстій кишці. Нерозчинна клітковина не розчиняється у воді і зберігається у первісному вигляді при проходженні їжі через шлунково-кишковий тракт.Jul 15, 2019

У товстому кишечнику всмоктуються вода та продукти розщеплення клітковини.

Мікроорганізми, що мешкають у товстій кишці, розщеплюють клітковину, яку травні ферменти розщепити не в змозі. У ході цього процесу утворюються короткі жирні кислоти, які всмоктуються в кров, які організм може використовувати для отримання енергії, а також активізації перистальтики.

Клітковина не перетравлюється людськими ферментами, лише частково розщеплюється в товстій кишці під впливом бактерій, що там живуть.