Де найбільше амінокислот?

Вміст незамінних амінокислот в їжі Лейцин міститься в м'ясі, рибі, бурому рисі, сочевиці, горіхах, більшості насіння. Лізин міститься в рибі, м'ясі, молочних продуктах, пшениці, горіхах. Метіонін міститься в молоці, м'ясі, рибі, яйцях, бобах, квасолі, сочевиці та сої.

95% – яйця, молоко та молочні продукти; 90-70% – риба (особливо тріска) та м'ясо (курка, яловичина); 70-40% – борошняні продукти; 60-30% – злаки, рис, горіхи, овочі та бобові.

Як заповнити недолік

  1. щодня в раціоні має бути присутня молочна та кисломолочна їжа;
  2. м'ясо та рибу також потрібно вживати щодня, але готувати їх краще на пару, запікати чи гасити, подавати із зеленню;
  3. 50 грам горішків та насіння на добу сприяють збагаченню незамінними амінокислотами в будь-якому віці;

Оскільки амінокислоти – це складники білка, то і містяться вони переважно в білкових продуктах. Лідерами за кількістю незамінних амінокислот є яйця, молочні продукти, м'ясо та риба.