Де більше білка в сочевиці та квасолі?

Вміст білка в бобових на 100 г: жовта та червона сочевиця – 24 г, нут – 19 г, квасоля залежно від сорту 20–24 г, горох – 20 г, зелена сочевиця – 9 г.

Соєві боби Соєві боби – найбільш білковий рослинний продукт. Він містить до 50 г білка на 100 г, що вдвічі перевищує вміст протеїну у м'ясі. А це не жарти.

Тунець – однозначний лідер у тому числі. Це справжня криниця білка. У його складі – 25 грам на 100 грам продукту.

Топ-20 продуктів з високим вмістом білка (У середньому на 100 г)

  • Червона ікра – 36 г;
  • Соя – 36 г;
  • Сир "Пармезан" – 36 г;
  • Куряча грудка – 31 г;
  • Гарбузове насіння – 30 г;
  • Тунець – 29,15 г;
  • Пісна яловичина – 29 г;
  • Свинина (вирізка) – 26 г;