Чому виникає коліт?

Порушення балансу призводить до зростання патогенних штамів, що викликають запалення товстого кишечника. Коліти викликають шигели, кампілобактерії, сальмонели, кишкова паличка та інші патогени. Спадкова схильність. Ризик розвитку коліту збільшується за наявності хвороби у батьків пацієнта.

живлення при коліті у період загострення. Для цього рекомендується повністю виключити продукти харчування, що викликають бродіння або гниття. При діареї необхідно виключити продукти харчування багаті на клітковину, овочі та висівки. При Запори потрібно навпаки посилити перистальтику і їсти багато овочів і круп.

Коліт – це запальне захворювання товстої кишки, причиною якого є ішемічне, інфекційне, лікарське або інше ураження слизової оболонки. Основними ознаками коліту кишечника є біль у животі, метеоризм, розлади травлення (діарея, запор).