Чому тріскається тісто у морозилці?

Відповідь: Тісто розтріскується при швидкої заморожуванні з наступних причин: Підвищений вміст вологи у тесті. Якщо тісто занадто м'яке (у рецептурі багато води), необхідно знизити частку води в рецептурі (іноді допомагає зменшення маси води лише на 100-200 г (на 200 кг). тіста). Підвищений вміст вологи у начинці.

5 причин, через які пельмені, вареники і равіолі розвалюються при варінні Перша: надто довга варіння! Час з моменту опускання пельменів чи вареників до моменту закипання критично важливо! Якщо вода довго закипатиме, то час приготування значно збільшиться, а пельмені або вареники можуть розваритися.

Чому заморожені пельмені лопаються при варінні? Причина – у різниці температур. При зануренні в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватись. Заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому при розширенні вони починають лопаються і в результаті розвалюються.