Чому треба перекушувати?

Перекушувати необхідно для того, щоб контролювати рівень голоду. Чим більше перерви між прийомами їжі, тим сильніше поводиться голод. Цей процес зумовлює гормон грелін, він виробляється клітинами шлунка. Чим довше в організм не надходить їжа, тим більше гормону виробляється, тим сильніший голод.

Чому ж перекус так важливий? Він підтримує рівень обміну речовин певному рівні. Якщо між їдою дуже тривалий проміжок і Ви відчуваєте сильний голод, швидкість метаболізму знижується приблизно на 30-40% (що не йде на руку бажаючим знизити вагу). Перекусів не повинно бути багато.

Навіщо потрібен перекус Правильний перекус – невелика кількість низькокалорійної їжі, прийнята в проміжку між основними прийомами їжі, прискорює метаболізм і дає можливість "дотягнути" до обіду або вечері, не відчуваючи голоду.

— Правильніше повернутися до регулярного 3-разового харчування без перекусів між їдою. Тільки воду п'ємо. Вчені вважають, що саме такий режим харчування є кориснішим для організму людини. А щоб почуватися добре і нормально дожити до обіду, має бути повноцінний сніданок.