Чому щипає від ананаса?

Основною причиною є група ферментів під назвою бромелайн, які містяться в ананасовому соку та стеблі. Бромелайн розчиняє білкові сполуки, що викликає відчуття печіння та оніміння в роті. May 19, 2022

Такий ефект при поїданні ананаса відбувається внаслідок вмісту у ньому ферменту, званого бромелайн. Саме він роз'їдає мову, губи і весь рот майже буквально. Цей фермент має властивість руйнувати білкову структуру.

Всемогутній Ананас. "Коли ти їси ананас, насправді – він їсть тебе." ананасі є потужний фермент, що розкладає білки – бромелін (у нас частіше переводять бромелайн, але правильно бромелін). Це фермент щось типу шлункового соку, який працює у нас у шлунку при перетравленні білків, але сильніше.

Користь продукту полягає у особливостях його складу. Він оснащений вітамінами групи В, С, А та мікроелементами — залізом, магнієм та кальцієм. Ананас варто вживати тим, що хоче налагодити роботу кишківника, а також усунути проблеми з метеоризмом та запорами. Корисним він виявиться і для тих, хто хоче схуднути.